Background Image

Festival informatie

Bereikbaarheid

Fiets
Kom je uit de buurt? Pak dan lekker de fiets! Vermijd de file, bespaar benzine, parkeerkosten én drink een lekker drankje. Je kunt je fiets stallen in de (onbewaakte) fietsenstalling bij de entree.

Auto
Er is beperkte parkeergelegenheid bij het festival. Er is geen bewegwijzering, dus kijk vooraf goed waar je naartoe moet. De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn:
- Bij de Veluwehal (beperkt)
- parkeerterrein Kaptijnstraat
- Parkeerplaats De Vetkamp

Openbaar vervoer
Doordat het festival dichtbij Station Barneveld Centrum ligt (500m) is het zeer makkelijk om met het ov te reizen naar Helden Festival. Met 5 minuten lopen van het station ben je al bij Helden festival. Reistijden:
Station Amersfoort – Barneveld Centrum 16 minuten (rijdt elke 30 minuten)
Station Hoevelaken – Barneveld Centrum 10 minuten ( rijdt elke 30 minuten)
Station Lunteren – Barneveld Centrum 8 minuten (rijdt elke 30 minuten)
Station Ede Centrum – Barneveld Centrum 15 minuten ( rijdt elke 30 minuten)

Let op! De laatste treinen gaan rond 2 uur weg uit Barneveld. Check altijd 9292.nl voor actuele vertrektijden.

Betaalmogelijkheden

Op Helden festival kun je munten kopen die als betaalmiddel gelden voor eten en drinken op het festival. De munten kun je zowel contant als met pin afrekenen. Munten worden na aankoop niet ingenomen.

Slim
Je kunt ook vooraf je munten online bestellen. Deze kun je direct bij de ingang van het festival ophalen, zodat je niet onnodig in de rij hoeft te staan.

Minimumleeftijd

Helden festival is uitsluitend te bezoeken vanaf 18 jaar. Neem een geldig legitimatie bewijs van jezelf mee, want bij entree kan hierom gevraagd worden. We voeren hier een strikt beleid in, dus 17 jaar en naar binnen willen is helaas echt geen optie...

Kluisjes

Op het festival zijn kluisjes aanwezig waar je je spullen veilig kunt opbergen! Je betaalt hiervoor €7,-. Er passen drie jassen in een kluisje.

Slim
Bestel vooraf online je kluisje (locker). Je krijgt dan een code toegestuurd met het kluisnummer. Zo loop je zonder rij direct het festival op.

Plattegrond

Proef de heerlijke lekkernijen van de hotdog & tosti bar, gin bar, wijnbar, biergarten, ontdek onze Helden op de Helden stage en zing mee met de grootste hits die voorbij vliegen in de feesttent. Beleef een fantastische avond en vind je weg met onze plattegrond (volgt binnenkort)!

Gevonden voorwerpen

Heb jij genoten van onze Helden maar ben je iets kwijtgeraakt? Kijk dan na afloop van het evenement hier of we iets van jou hebben gevonden!

Veelgestelde vragen

Waar koop ik mijn tickets?
Tickets kunnen gekocht worden op onze site.

Wat kan ik doen als ik mijn tickets kwijt ben?
Ben je je tickets kwijtgeraakt of kun je deze niet terugvinden in de mail? Je kunt jouw tickets opnieuw opvragen via deze link (volgt).

Moet ik mijn tickets printen?
We kunnen jouw ticket vanaf een telefoon scannen. Denk aan het milieu voordat je jouw tickets print! Houd rekening met de mogelijkheid dat je internetverbinding slecht zou kunnen zijn. Het handigst is daarom om het ticket te downloaden op je telefoon.

Wat is de minimumleeftijd?
De minimale leeftijd om het festival te betreden is 18 jaar! Het kan dat je bij de ingang van het evenement om geldige legitimatie wordt gevraagd (rijbewijs, identiteitskaart of paspoort), dus neem deze met je mee.

Mag ik foto’s maken?
Graag! Neem vooral jouw (digitale) fototoestel en videocamera, GoPro of telefoon mee om de beste momenten vast te leggen. Een (semi-) professionele camera is helaas niet toegestaan. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement, dan kun je een persaccreditatie aanvragen via info@heldenfestival.nl.

Mag ik het terrein verlaten en later terug komen?
Om de veiligheid te garanderen kun je helaas niet weg om later weer terug te komen. Gelukkig zorgen wij voor voldoende eten, drinken, muziek, loungeplekken en meer.

Wat als ik medicijnen of een allergie heb?
Wil je medicatie meenemen? Stuur dan een mail naar info@heldenfestival.nl met een beschrijving en medicijnoverzicht/doktersverklaring in de bijlage. Wij zullen dit in behandeling nemen en een akkoord per mail sturen, zodat je bij de entree geen problemen zult ondervinden.
Heb je een allergie? Stuur ook dan een mail naar info@heldenfestival.nl met een beschrijving. We kijken dan samen met jou naar de voedingsmogelijkheden op het event.

Mag ik eten en drinken meenemen?
Dat mag niet. Gelukkig hebben we op het festivalterrein genoeg lekkers te koop, dus dat moet helemaal goedkomen.
De enige uitzondering hierop is als je een bepaalde voedselallergie hebt. Is dat het geval, stuur ons dan een berichtje via info@heldenfestival.nl met een beschrijving en doktersverklaring in de bijlage. Je ontvangt van ons bericht met een akkoord per mail, zodat je bij de entree geen problemen zult ondervinden.

Kan ik het festival betreden met een rolstoel?
Ja absoluut. Het terrein is volledig rolstoelvriendelijk en er is ook een invalide toilet. Mocht er speciale hulp gewenst zijn waar de organisatie bij kan helpen dan denken we graag mee. Contact info@heldenfestival.nl.

Wat mag ik wel en niet meenemen?

Het is bijna onmogelijk om een complete lijst op te leveren met wat je wel en niet mee mag nemen. Met onderstaande richtlijnen kun je hopelijk uit de voeten:

Wel
nog niet opgeblazen opblaaselementen, vlaggetjes, go-pro's, wegwerp camera's... oh, en deodorant sticks en soortgelijke producten als ze nog in de officiële verpakking zitten!

Niet
Eigenlijk alles waarmee je jezelf of een ander kunt schaden... en nog wat andere dingen: Drugs, eigen eten en drinken (ook alcohol en snoep), elektronische sigaretten (tenzij de vloeistof in een afgeloten nieuwe(!) verpakking zit), selfiesticks, spuitbussen en parfumflesjes, geopende flessen met vloeibare inhoud, glas, plastic flessen, blik, bekers, vuurwerk, wapens (ook zakmessen en pepperspray), andere gevaarlijke voorwerpen, paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.

Wil je iets meenemen, maar staat het er niet tussen? Neem even contact met ons op via info@heldenfestival.nl.

Huisregels

Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de organisatie een aantal huisregels opgesteld. Bij binnenkomst ben je automatisch een HELD en ga je akkoord met de huisregels.

Helden:

  • Zijn 18+ en dienen zich te kunnen legitimeren met een een geldig legitimatiebewijs.
  • Laten zich visiteren bij binnenkomst. Bij weigeren hoeft de organisatie ze niet binnen te laten.
  • Weten dat verdovende- en/of geestverruimende middelen ten strengste verboden zijn.
  • Hebben geen wapens of (grote) zakmessen bij zich.
  • Nemen geen eten en drank mee naar binnen. Er is genoeg lekkers bij Helden Festival.
  • Roken buiten en niet binnen.
  • Betreden het festival op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel en/of materiële schade.
  • Kunnen gefilmd en/of gefotografeerd worden. Er kunnen geen rechten aan de openbaringen worden ontleend.

Wat als?

Wanneer de huisregels niet opgevolgd worden of wanneer er ander ongewenst gedrag wordt vertoond, kan je geweigerd of eruit gezet worden. Mochten er vragen, twijfels of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact op met de organisatie via info@heldenfestival.nl.

Wees een HELD!